Pressmeddelanden 2014

24.04.2014 11:00

MSR: Baltic GPP-projektet utbildade 340 utbildare

EU-projektet Baltic Green Public Procurement (GPP) går mot sitt slut och har lyckats etablera ett brett program för kapacitetsuppbyggnad av hållbar upphandling i hela Östersjöregionen.

Baltic GPP har erbjudit ett brett utbud av utbildningar i de deltagande länderna. Train-the- trainer-programmet lyckades utbilda 340 utbildare. Det huvudsakliga målet med programmet var att utveckla en gemensam utbildningsmetodik i miljöanpassad offentlig upphandling och utbilda utbildare i de deltagande länderna så att de kan sprida sin kunskap om miljöanpassad offentlig upphandling.


”Det känns verkligen roligt att ha nått ut till så många utbildare som nu har fått verktyg att i sin tur ta utbildningen vidare. För de som inte har gått utbildningen finns en grundläggande webbutbildning om hållbar upphandling som ett slags referensmaterial att gå tillbaka till och inspireras av”, säger Daniel Sköld, projektledare för Baltic GPP.


Baltic GPP har också producerat en webbutbildning i form av en verktygslåda för offentliga upphandlare. Webbutbildningen ger en grundläggande förståelse för hur hållbarhet kan utgöra en del av den offentliga upphandlingen. Experter från olika organisationer i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Tyskland bidrog till utvecklingen webbutbildningen och materialet för train-the-trainer-utbildningen som finns fritt tillgängliga på nätet. I utbildningen ingår fyra tematiska avsnitt som förklarar hur det går att ställa hållbarhetskrav på byggnader, catering, transport och IT.


Det finns en mängd olika goda exempel på Baltic GPP:s hemsida från de deltagande länderna. De goda exemplen varierar från historier om hur en miljömärkt personalrestaurang i Finland etablerades till hur en dansk statlig organisation upphandlar hållbara möbler.


Läs mer på Baltic GPP:s hemsida. 


Kontakta Daniel Sköld, projektledare, daniel@msr.se eller tfn 076-246 27 00, eller Susanne Lång, kommunikationsansvarig, susanne@msr.se eller tfn 0708-96 88 81 för mer information.


Tillbaka till rubrikernaSivua päivitetty viimeksi 24.04.2014