Tiedotteet 2017

29.9.2017 9.00

THL: Julkisilla hankinnoilla voidaan luoda työpaikkoja heikosti työllistyville

THL:n koordinoimassa Hankinnoista duunia -yhteiskehittämishankkeessa, on kehitetty toimintamalli, jolla voidaan työllistää heikossa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä julkisten hankintojen yhteydessä. Hankkeen aikana on sovellettu työllistämisehtoa 55 hankinnassa, joiden avulla vähintään 272 heikossa työmarkkina-asemassa olevaa henkilöä saa työ-, oppisopimus- tai työkokeilupaikan.

 ”Julkinen hankinta on käytännössä kunnan tai valtion ostama tavara, palvelu tai urakka, joka itse tekemisen sijaan ostetaan, vuokrataan tai teetetään ulkopuolisella toimijalla”, kertoo Hankinnoista duunia -hankkeen projektipäällikkö Anna-Maria Leogrande.

Yhteiskehittämishankkeessa ovat mukana Helsingin, Espoon, Vantaan ja Oulun kaupungit. Hankinnoista duunia -hankkeen tavoitteena on ollut työllistää osatyökykyisiä, nuoria, vammaisia, maahanmuuttajataustaisia sekä pitkäaikaistyöttömiä. Hankinnoilla työllistämistä on kehitetty hankkeessa keväästä 2015.

Yleisimmin työllistämisehtoa on sovellettu sosiaali- ja terveysalan hankinnoissa, mutta sitä on onnistuneesti sovellettu myös korjaus- ja rakennushankinnoissa sekä urakkahankinnoissa.

Työllistämisehdon soveltaminen edellyttää rohkeutta ja laaja-alaista yhteistyötä organisaation sisällä. Hankinnoista duunia -hankkeeseen osallistuneet kaupungit ovat toimineet esimerkkeinä kaikille Suomen kunnille siinä, miten nähdä hankinnat laajempana strategisena osana kunnan toimintaa sekä tärkeänä osana kunnan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Hankinnoista duunia -kehittämishanke on osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Kestävää kasvua ja työtä 2014−2020 -ohjelmaa.

Hankinnoista duunia -hankkeen päätösseminaari järjestetään 27.9. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Tilaisuutta voi seurata etänä.

Verkkolähetyksen tallenne tulee hankkeen verkkosivuille.

Hankinnoista duunia hankkeen verkkosivut

Lisätietoja
Anna-Maria Leogrande
projektipäällikkö
THL
puh. 029 524 7549
etunimi.sukunimi@thl.fi

Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 29.9.2017