Tiedotteet 2010


20.12.2010 YM: Ympäristöteknologian todentaminen käynnistyy

Ympäristöteknologian todentamiseen saadaan uusia työkaluja ensi vuonna, kun Euroopan unionin ympäristöteknologian todentamisohjelma käynnistyy. Suomi on ollut aktiivisesti mukana valmistelemassa ohjelmaa. Euroopan komission odotetaan julkaisevan ohjeet ympäristöteknologian todentamisesta (General Verication Protocol, GVP) vuoden alussa.

Lue lisää


15.12.2010 ITNyt: Kustannustehokkuus ja toimintavarmuus IT-hankintojen tärkeimmät valintakriteerit

Xerox kartoitti toista kertaa suomalaisten tietohallintojohtajien näkemyksiä vallitsevan taloussuhdanteen ja vihreyden vaikutuksista organisaatioiden IT-investointien ja ulkoistuksien määrään.

Lue lisää


29.11.2010 Euroopan parlamentti: Käyttämätön EU-raha puhtaaseen ja tehokkaaseen energiankäyttöön liittyviin projekteihin

Parlamentti hyväksyi torstain äänestyksessä uuden rahoitusvälineen, joka vapauttaa yli 146 miljoonaa euroa sitomattomia varoja energian säästämiseen, energiatehokkuuteen ja uusiutuviin luonnonvaroihin liittyviin projekteihin.

Lue lisää


8.10.2010 Kuntaliiton Ilmasto- ja energiansäästönäkökulma julkisiin hankintoihin -seminaarin esitysaineistot

Tiistaina 28.9.2010 järjestetyn seminaarin esitykset pdf-tiedostoina.

Lue lisää


22.9.2010 Tekesin sivut "Innovaatiot julkisissa hankinnoissa" uusittu

Tekes on julkaissut uudistetut Julkisten hankintojen innovaatioita käsittelevät verkkosivut.

Lue lisää


26.8.2010 TEM: Uusia kilpailuetuja kysyntä- ja käyttäjälähtöisellä innovaatiotoiminnalla

Kysyntä- ja käyttäjälähtöisen innovaatiopolitiikan toimenpideohjelma vuosille 2010-2013 on valmistunut. Tiede-, teknologia- ja innovaatiopolitiikalla on saatu Suomessa hyviä tuloksia, mutta toimintaympäristön muutos ja globaalin kilpailun kiristyminen edellyttävät politiikan uudistamista. Kysyntä- ja käyttäjälähtöisellä innovaatiotoiminnalla voidaan löytää uutta kilpailuetua.

Lue lisää


2.8.2010 Hankintakriteerejä kahdeksalle uudelle tuoteryhmälle

EU on julkaissut hankintakriteerejä kahdeksalle uudelle tuoteryhmälle: Lämpöeristemateriaalit, kovat lattiapinnoitteet, ikkunat, seinäpanelit, yhdistetty sähkön ja lämmön tuotanto, katuvalaistus ja liikennevalot, tierakentaminen ja tieviitat sekä kännykät.

Lue lisää


26.5.2010 Kilpailu avattu: Käytännön ratkaisuja ilmastonmuutokseen

Itämeren alueelle sekä Pohjoismaihin suunnatussa kansainvälisessä kilpailuhankkeessa etsitään kunnille sekä muille paikallis- ja aluetason toimijoille uusia tai vielä vakiintumattomia teknologioita, liiketoimintakonsepteja ja toimintatapoja ilmastonmuutoksen hillintään.

Lue lisää


18.5.2010 Osaamisen puutteessa ympäristöteknologiahankinnat kilpailutetaan hinnan perusteella

Kuntien ympäristöteknologiahankinnat tuottavat haluttuja vaikutuksia: energiankulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen vähenemistä ja kustannussäästöjä. Siitä huolimatta, viidesosassa hankinnoista tarjouksia vertaillaan ainoastaan hinnan perusteella.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 18.4.2011