uusiutuva energia
Tiedotteet

22.9.2017 Reilu Kauppa: Kunnat hankkivat tietämättään lapsityöllä tehtyjä tuotteita - järjestöiltä opas vastuullisten hankintojen tekemiseen

Tänään julkaistaan julkisille hankkijoille suunnattu Vinkkejä vastuullisten kehitysmaahankintojen tekemiseen -opas. Taustalla on 15 eettistä kuluttamista sekä lasten ja työntekijöiden oikeuksia ajavaa suomalaisjärjestöä.

Lue lisää

18.9.2017 Lappeenranta testaa autojen vertaisvuokrauspalvelua ensimmäisenä kaupunkina Suomessa

Lappeenranta lähtee ensimmäisenä kaupunkina Suomessa jakamaan kaupungin omistamia autoja. Käytännössä kaupunki laittaa aluksi 5–10 vajaakäyttöistä autoaan kuntalaisille vuokrattavaksi Shareit Blox Car -palveluun 20. syyskuuta 2017 alkaen.

Lue lisää

15.9.2017 YM: Uudet vähähiilisyyden kriteerit pilottikäyttöön julkisissa rakennushankkeissa

Rakentaminen ja rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Jotta Suomi voi saavuttaa kansalliset ja kansainväliset ilmastotavoitteensa, myös rakennussektorin päästöjä on saatava alas. Ympäristöministeriö on tänään julkaissut kattavan ohjeistuksen ja kriteerit vähähiiliseen rakentamiseen. Uudet työvälineet otetaan ensin pilottikäyttöön julkisissa rakennushankkeissa.

Lue lisää

6.9.2017 Turku: Kaupunkipyörien palveluntarjoaja valittu Turkuun

Turku aloittaa toukokuussa 2018 kaupunkipyöräkokeilun. Kaupunginhallitus hyväksyi kolmivuotisen kokeilun aiemmin kesäkuussa. Tarjouskilpailun on voittanut eurooppalainen Nextbike Polska S.A.

Lue lisää

30.8.2017 Finnwatch ja KL-Kuntahankinnat: Yhteistyöhanke lisää vastuullisuutta kalustehankinnoissa

Finnwatchin ja KL-Kuntahankintojen yhteistyöhanke kasvattaa vastuullisuutta kalustehankinnoissa. Yritysvastuujärjestö Finnwatch ja Suomen Kuntaliitto ry:n omistama yhteishankintayksikkö KL-Kuntahankinnat Oy käynnistivät kesäkuussa yhteisen projektin, jonka tavoitteena on edistää sosiaalisesti vastuullisia julkisia hankintoja.

Lue lisää


Sivua päivitetty viimeksi 25.9.2017