uusiutuva energia
Tiedotteet

20.11.2017 Motiva: Sipoon kunta panostaa ilmastotyöhön

Sipoossa edistetään ympäristö- ja ilmastoasioita monella rintamalla. Motivan kuntakiertue pyörähti kunnassa 20. marraskuuta kertomassa uusiutuvan energian ja viisaan liikkumisen ajankohtaisista teemoista.

Lue lisää

20.11.2017 Kymmenen kuntaa sitoutuu kiertotalouden edelläkävijöiksi

Kymmenen suomalaista kuntaa, Ii, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Porvoo, Riihimäki, Rovaniemi, Turku ja Vantaa, on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin. Ensimmäisenä kuntaverkostona ne aikovat toteuttaa valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteet kierrättämällä vähintään 55 prosenttia yhdyskuntajätteistä, hyödyntämällä materiaalina vähintään 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteistä sekä vähentämällä jätemäärää vuoteen 2020 mennessä vuoden 2000 tasolle.

Lue lisää

20.11.2017 TEM: EU:n komissio on julkaissut laajan aloitteen julkisten hankintojen vaikuttavuuden lisäämiseksi

EU:n komissio on julkaissut julkisiin hankintoihin liittyen aloitteen, jonka mukaan julkisten investointien vaikutuksia lisätään tehokkailla ja ammattimaisilla hankinnoilla. Osana aloitetta komissio on julkaissut luonnoksen oppaaksi innovatiivisten hankintojen edistämisestä, ja avannut sen osalta julkisen kuulemisen, joka jatkuu 31.12.2017 saakka.

Lue lisää

10.11.2017 Motiva: Järkevillä valaistusuudistuksilla jopa puolen miljoonan euron vuosisäästöt

Energiatehokas valaistusratkaisu ja hyvä valaistuksen ohjaus voi tuoda jopa 90 prosentin säästön valaistuskuluihin kunnissa ja yrityksissä. Kokonaiskustannuksiltaan edullisimman vaihtoehdon paljastaa investointivaiheessa toteutettu elinkaarikustannusten vertailu.

Lue lisää

29.9.2017 THL: Julkisilla hankinnoilla voidaan luoda työpaikkoja heikosti työllistyville

THL:n koordinoimassa Hankinnoista duunia -yhteiskehittämishankkeessa, on kehitetty toimintamalli, jolla voidaan työllistää heikossa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä julkisten hankintojen yhteydessä. Hankkeen aikana on sovellettu työllistämisehtoa 55 hankinnassa, joiden avulla vähintään 272 heikossa työmarkkina-asemassa olevaa henkilöä saa työ-, oppisopimus- tai työkokeilupaikan.

Lue lisää


Sivua päivitetty viimeksi 20.11.2017