kiikarit nainen

Tapahtumat


 
 

Webinar om ansvarsfull offentlig livsmedelsupphandling

2.11.2017 13.00 – 14.30

Perustiedot
Tapahtumapaikka
Skype for Business, Verkkoseminaari
Lisätietoja
elina.ovaskainen@motiva.fi
Kuvaus
Statsrådet publicerade i juni 2016 ett principbeslut om kriterierna för offentlig upphandling av livsmedels- och måltidstjänster. Statsrådet förutsätter att man inom offentliga upphandlingar av livsmedels- och måltidstjänster strävar efter hög kvalitet och totalekonomisk hållbarhet. Det uppnås genom att i upphandlingar kräva användning av livsmedel som har producerats med odlings- och produktionsmetoder som är bra för miljön samt på ett sätt som främjar djurens välfärd och livsmedelssäkerheten.


Motiva publicerade våren 2017 en guide med rekommendationer för hur den offentliga sektorn kan ställa krav på ansvarsfullt producerade livsmedel.
Motiva: Guide till ansvarsfull livsmedelsupphandling - Rekommendationer blir till krav och jämförelsegrunder (pdf) (9.1 MB)

Motiva ordnar den 2.11., kl. 13-14.30 ett webinar om rekommendationerna och deras tillämpning. Kom med och lyssna på hur du kan ställa krav på ansvarsfull produktion i upphandlingen av livsmedel i din kommun eller organisation.

Anmälan senast 27.10 här >>>

Program

- Presentation av rekommendationerna Isa-Maria Bergman, Motiva Oy

- Kommentar och exempel från kommun N.N.

- Nuläge och potential för användandet av förnybar energi i växthusodling Johanna Smith, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f.

- Frågor och svar
Tallenna kalenteritiedosto

Sivua päivitetty viimeksi 16.11.2017