kiikarit nainen

Tapahtumat


 
 

Työpaja kestävien tavarakuljetuspalveluiden hankintaan

24.10.2017 9-12

Perustiedot
Tapahtumapaikka
Motiva, HELSINKI
Lisätietoja
elina.ojala@motiva.fi
Kuvaus
Motiva kehittää julkisen sektorin hankintayksiköiden käyttöön ohjetta ja kriteerisuosituksia energia- ja ympäristövaikutusten huomioon ottamisesta julkisissa tavarankuljetushankinnoissa.

Julkinen sektori hankkii merkittäviä määriä erilaisia tavarakuljetuksia, joiden kalusto vaihtelee henkilöautoista pakettiautoihin ja raskaaseen kalustoon.  Kuljetuspalveluiden merkittävimmät ympäristövaikutukset syntyvät hiilidioksidipäästöistä sekä terveydelle haitallisista hiukkaspäästöistä. Julkisen sektorin toimijat voivat vaikuttaa merkittävästi kuljetustensa ympäristövaikutuksiin ottamalla päästöt osaksi hankintojen vähimmäisvaatimuksia tai kriteereitä.

Tervetuloa työpajaan
Ohjeen kehittämiseksi ja sidosryhmien kuulemiseksi järjestetään yhteiskehittämistyöpaja Motivan tiloissa Helsingissä 24.10.2017 klo 9.00-12.00.

Kuljetuspalveluita tarjoavilla yrityksillä sekä julkisen sektorin hankkijoilla on tässä yhteydessä mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisia kriteerisuosituksia tullaan laadittavissa ohjeissa asettamaan.


Ohjeita voi hyödyntää muun muassa seuraavissa julkisten hankintayksiköiden tekemissä tavarankuljetuspalveluiden hankinnassa:

•    muuttokuljetukset
•    lähettikuljetukset
•    raskaat kuljetukset
•    elintarvike-, ateria- ja ruokapalvelukuljetukset
•    SoTe-tavarankuljetukset
•    posti- ja pienet tavarakuljetukset

Yhteiskehittämistyöpajassa käymme läpi kriteeriluonnoksia kyseessä olevalle tuoteryhmälle. Keskustelemme lisäksi markkinatilanteesta ja kriteerien sisällöstä sekä käytettävyydestä. Taustamateriaali ja tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille ennen työpajaa.

Ilmoittautuminen
Ilmoittauduthan työpajaan 18.10.2017 mennessä. Työpajaan on mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä. Voit välittää kutsua eteenpäin myös kollegallesi. Työpajaan mahtuu max 15 osallistujaa.

Ilmoittautumislomake: https://www.lyyti.in/Tavarankuljetuspalveluhankinnat_tyopaja


Tervetuloa!

Lisätietoja

asiantuntija Elina Ojala, p. 040 8478 239
johtava asiantuntija Vesa Peltola, p. 040 568 7145   


Työtä tehdään Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin toimeksiannosta.
 


Tallenna kalenteritiedosto

Sivua päivitetty viimeksi 16.11.2017