työmiehet_handu

Blogi

11.5.2016 10.00EU:n kestävät ruoka- ja ruokapalveluhankinnat osana julkisten hankintojen kokonaisuutta Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, Maa- ja metsätalousministeriö

Julkisilla hankinnoilla pyöritetään merkittävää kansantalouden moottoria. Vuositasolla pelkästään ruokahankintojen volyymi on yli 300 miljoonaa euroa. Pikkupennosista ei todellakaan ole kyse! Julkisilla hankinnoilla pystytään edistämään aluetaloutta, mutta niillä on myös vaikutuksia ympäristöön, ilmastoon, sosiaaliseen tasa-arvoisuuteen ja pääomaan sekä kulttuuriin. Julkiset hankinnat tulisikin nähdä strategisena kehittämisvälineenä ja innovaatioiden ja elinkeinotoiminnan vahvistajana.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


29.1.2016 8.00Digitalisaatiolla tehot irti cleantech-hankinnoista Santtu Hulkkonen, Solved – The Cleantech Company

Suomalaisen cleantechin kysyntä ja isot mahdollisuudet ovat maailmalla. Maailman valloitus vaatii rohkeutta, kunnianhimoa, osaamista ja näyttöjä. Referenssit ovat ratkaisevassa roolissa yritysten liiketoiminnan kehittämisessä ja kansainvälisille markkinoille pääsyssä ja Suomen kilpailukyvyn vahvistamisessa. Tarvitsemme investointeja ja hankintoja, joilla on merkittävää vaikuttavuutta.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


5.1.2016 11.45Haastamme kuntapäättäjät: Lisää vastuullisia hankintoja vuodelle 2016! Anna-Maria Leogrande ja Eeva Mielonen, THL

Mitä jos palveluilta ja tavaroita ostettaessa voisimme myös hankkia työpaikkoja työttömille? Aidosti kokonaistaloudellisessa hankinnassa huomioidaan myös sosiaaliset näkökulmat, kuten työllistäminen. Suomea vaivaa erityisen syvä rakenteellinen työttömyys ja kasvava pitkäaikaistyöttömien määrä. Ainoastaan neljäsosa avoimista työpaikoista menee työttömille työnhakijoille ja peräti 70% työpaikoista ei koskaan tule avoimeen työnhakuun.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


4.12.2015 10.35Tarjolla tukea IT-vastuullisuuteen Maija Lumme, vaikuttamistyön koordinaattori, Eetti ry

Kuvittele hetki, mitä tapahtuu kun tietokoneesi kaatuu kesken työpäivän. Työ seisahtuu täydellisesti –  mikä hätäännys! Paperittomassa toimistossa ei ole edes papereita pyöriteltäväksi siksi aikaa, kun IT-tuki hoitaa tilannetta kuntoon. Kerrankin ehdit rauhassa lukea kokonaisen blogitekstin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


4.11.2015 10.00Kiertotalouden innovaatiot käyttöön julkisten hankintojen avulla Ville Valovirta, erikoistutkija, VTT

Valtio ja kunnat ovat merkittäviä ostajia resurssitehokkuutta edistäville ratkaisuille. Liikenne, jätehuolto, vesihuolto, rakentaminen ja maanrakennus ovat esimerkkejä aloista, joilla tehdään merkittävän kokoisia hankintoja. Julkisten palvelujen tuottamiseen liittyvissä hankinnoissa ja investoinneissa on paljon mahdollisuuksia edistää biologisten aineiden, ravinteiden, maa- ja mineraaliainesten, veden ja energian hyödyntämistä kiertotalouden ajatuksen mukaisesti.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


14.9.2015 10.30Hyvä julkinen kaupanteko takaa myös innovaatioiden syntymisen Isa-Maria Bergman, ryhmäpäällikkö, Motiva Oy

Julkisten hankintojen tiedetään edustavan merkittävää ostovoimaa, jolla voi vaikuttaa sekä energia-, ympäristö- että elinkeinopoliittisiin tavoitteisiin. Jos vain osaa ja rohkenee.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


26.5.2015 15.00Innovatiiviset ympäristöteknologiat nopeammin markkinoille Matti Lanu, tekninen johtaja, VTT

Tavoitteet päästöjen ja jätteiden ja toisaalta kulutuksen vähenemisestä tiukentuvat. Siksi yhä useampi markkinoille tuleva tuote hyödyntää ympäristömyönteisyyteen liittyviä teknisiä väittämiä: se tuottaa vähemmän jätettä tai käyttää jätteen paremmin hyödyksi, päästöt ovat pienemmät tai energiankulutus vähäisempää. Ostajan on tiedettävä, mihin valmistajan väitteet perustuvat ja voiko niihin luottaa; tämä korostuu erityisesti uuden innovatiivisen teknologian kohdalla.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


10.2.2015 17.00Huippuostaja on huippuviestijä Isa-Maria Bergman, ryhmävetäjä, Motiva Oy

Lukuisten innovatiivisia julkisia hankintoja koskevien tutkimus- ja kehityshankkeiden lopputulos on ollut viime vuosina sama: Tarvitaan lisää viestintää ja vuoropuhelua tilaajien ja toimittajien välillä. Näin vastasivat esimerkiksi tekniset johtajat Motivan kyselyyn jo vuonna 2008, kun kysyimme, mitä ympäristöteknologiaratkaisujen edistäminen hankinnoissa edellyttäisi.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


19.1.2015 13.00Ammattikeittiöiden säästömahdollisuudet hyödyntämättä Jari Korhonen, JAMK

Ammattikeittiöiden liiketoiminnan volyymi on yli 810 miljoonaa ateriaa, energiankulutus 2,4 terawattituntia ja kiinteistöjen liiketoiminnan arvo miljardiluokkaa.

Lue lisää | 2 Kommenttia | Kommentoi


Edelliset


Sivua päivitetty viimeksi 25.2.2018