työmiehet_handu

Blogi

19.4.2018 16.50Kotimainen kasvihuonevihannes on kestävä valinta

Kotimaiset kasvihuonevihannekset maistuvat kuluttajille. Suomalaisten kuluttamista kasvihuonekurkuista noin 80 prosenttia, tomaateista noin 60 ja ruukkuvihanneksista yli 95 prosenttia oli kotimaista alkuperää.

Kotimaisten kurkkujen ja tomaattien kulutuksessa on kuitenkin kasvunvaraa, etenkin joukkoruokailun puolella.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


3.4.2018 8.15On nähtävä puu hankinnoissa Elina Ojala, Motiva

Puun juurella on Suomessa oltu aina. Sitä on aikoinaan jopa syöty, kun pettu pahimpina katovuosina korvasi osan leivän ruisjauhoista. Puunjalostuksen sivutuotteet on hyödynnetty tarkkaan esimerkiksi mäntysuovan valmistuksessa. Nykyisin mäntyöljystä tehdään myös biopolttoainetta ja monta uutta tuotetta on tuloillaan. Myös julkisissa hankinnoissa puuta käytetään eri muodoissa nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


15.3.2018 13.31Suomessa tunnetaan eläinten hyvinvoinnin ja terveyden tila – sen mahdollistaa Naseva Pirjo Kortesniemi, ETT ry

Suomessa sekä maidon-, että naudanlihantuotantoketjuissa on panostettu elintarviketurvallisuuteen, jäljitettävyyteen, läpinäkyvyyteen ja vastuullisuuteen. Konkreettisesti tämä näkyy esimerkiksi hallittuna ja vähäisenä lääkkeiden käyttönä.  

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


6.2.2018 9.15Miksi koulujen lounaslautasille päätyy thaimaalaista broileria kun suomalainen siipikarja olisi maailman turvallisinta? Hanna Hamina, Suomen Siipikarjaliitto ry

Siipikarja-alalla on tehty vuosikymmeniä töitä sen eteen, että suomalaiset voisivat nauttia maukkaista ja turvallisista kananmunista ja broilerin- ja kalkkunanlihasta. Suomessa käytetystä broilerista 85 % onkin kotimaista, mutta esimerkiksi koulujen lounaslautasille voi helposti päätyä vaikkapa thaimaalaista broileria.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


19.12.2017 10.30Uutta potkua innovaatioiden hankintaan innovaatiokumppanuudella Kirsi-Maria Halonen, Lapin Yliopisto

Julkisista hankinnoista annetun lain 1397/2016 (hankintalaki) kokonaisuudistus tuli voimaan vuoden 2017 alusta. Uudistus toi mukanaan myös uuden hankintamenettelyn: innovaatiokumppanuuden.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


28.11.2017 16.00Hyvä hankintastrategia on ensimmäinen askel kohti vastuullisia elintarvikehankintoja Isa-Maria Bergman, Motiva Oy

Aula Research on tehnyt Valion toimeksiannosta tänä syksynä selvityksen julkisista elintarvikehankinnoista. Tulosten perusteella hankintastrategioissa olisi kunnissa petrattavaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


22.11.2017 8.40Biotaloutta julkisiin hankintoihin Essi Lahti, Tapio Oy

Meille biotalouden ja uusien liiketoimintamallien parissa toimiville tuttu mantra on, että yritykset tarvitsevat kotimaisia referenssejä saadakseen selkänojaa matkalla kansainvälisille markkinoille. Näissä yhteyksissä katse suunnataan monesti julkisiin hankintoihin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


7.11.2017 11.00Biokaasua nyt saatavilla – olkaa hyvä! Pirkko Melville, Jyväskylän kaupunki

Viime vuosina biokaasuasiat ovat olleet lähes päivittäin esillä Jyväskylän kaupungin arjessa. Liikennebiokaasua tuottavan laitoksen rakentamista valmisteltiin pitkään.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


27.10.2017 15.30Kuntapäättäjät, teille tuli postia vastuullisista elintarvikehankinnoista! Elina Ojala ja Elina Ovaskainen, Motiva

Kaikille Suomen kuntapäättäjille on jaettu opas helpottamaan vastuullisten elintarvikehankintojen tekemistä esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


21.8.2017 12.00Kannattaako työllistämisehtojen lisääminen julkisiin hankintoihin? Marko Harapainen, suunnittelija, Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungissa on Hankinnoista Duunia! -hankkeen aikana ujutettu kaupungin hankintoihin mukaan työllistämisehtoja, joiden perusteella tarjouskilpailuissa valitut yritykset ovat työllistäneet vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia työttömiä henkilöitä palvelukseensa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Seuraavat


Sivua päivitetty viimeksi 22.5.2018