Ajankohtaista 2018

6.2.2018 10.45

Vinkki: Kotimainen broileri on aina salmonellavapaata

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa salmonellatartuntoja tavataan kansainvälisesti katsoen hyvin vähän.

Alkuperältään suomalainen tai ruotsalainen liha takaa salmonellavapauden, koska Suomessa ja Ruotsissa on käytössä pakollinen salmonellavalvontaohjelma. Se takaa, ettei salmonellan saastuttamaa lihaa ei pääse markkinoille.

Ulkomaisen broilerinlihan toimittaja voi todentaa salmonellavapauden kaupallisella asiakirjalla tai sertifikaatilla, joka vastaa komission asetuksen 1688/2005 liitteen IV malliin tai toimittajan antamalla muulla selvityksellä siitä, että tuotteet ovat salmonellavapaita kaikista salmonellaserotyypeistä.

Hankinnassa perustason kriteeriksi soveltuu: 

  • Siipikarjanliha on salmonellavapaa kaikista yli 2000 salmonellaserotyypeistä.

Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 6.2.2018