Ajankohtaista 2018

15.2.2018 8.20

Uusi opas tavarankuljetuspalveluiden hankintaan

Julkinen sektori hankkii merkittäviä määriä erilaisia kuljetuksia, kuten henkilökuljetuksia sekä tavarakuljetuksia. Motivassa on nyt yhteistyössä eri toimijoiden kanssa työstetty ohjeistus myös tavarankuljetuspalveluiden fiksuun hankintaan.

”Uusi opas antaa suosituksia ja vinkkejä, joiden mukaan edelläkävijäkunta voi asettaa tavarankuljetuksille ympäristökriteereitä”, sanoo ohjetta työstänyt johtava asiantuntija Vesa Peltola Motivasta.

Tavarankuljetuspalveluissa kalusto vaihtelee henkilöautoista pakettiautoihin ja raskaaseen kalustoon. Kuljetuspalvelun tarjoajalla on kaluston ympäristöominaisuuksien lisäksi mahdollisuus vaikuttaa omalla suunnittelulla, seurannalla, ajotavallaan ja kaluston huollolla palvelun ympäristövaikutuksiin.

Uunituoreen tavarankuljetuspalveluiden hankintaoppaan lisäksi ajoneuvo- ja henkilökuljetuspalveluihin liittyvät oppaat on tänä syksynä päivitetty.

Tutustu ohjeisiin Hankintapalvelun tietopankissa:
Ohjeiden tarkoituksena on auttaa julkisia hankkijoita valitsemaan ajoneuvohankintoihin ja kuljetuspalveluiden toteuttamiseen energiatehokkaita ja vähäpäästöisiä vaihtoehtoja. Ohjeissa esitellään ympäristökriteereitä, joita hankintayksiköt voivat hyödyntää tarjouspyynnöissään.

Vinkkejä käytännön työn tueksi

Motiva on tuottanut kompaktin vinkkilistan, jossa käydään läpi keskeisimpiä ydinkohtia tarkistettavaksi hankinnan suunnittelun yhteydessä.

Tutustu vinkkilistaan:
Vinkkilista ajoneuvo- ja kuljetuspalveluhankintoihin (pdf) (4.1 MB)


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 15.2.2018