Ajankohtaista 2018

4.5.2018 Ilmoittaudu KEINOn lanseeraustilaisuuteen ti 22.5.2018

Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus KEINO esittelee toimintaansa asiakkailleen Helsingissä Kuntatalossa tiistaina 22.5.2018. Tilaisuus on avoin kaikille KEINOn toiminnasta kiinnostuneille hankinta-ammattilaisille.

Lue lisää


3.4.2018 Tutkapari podcast: Ravinteet lautaselle - ei uimaveteen!

Tutkaparin neljäs jakso on ulkona ja aiheena on ravinnekierto. Voiko elintarvikehankinnoilla vaikuttaa myös ruuantuotannon biomassojen hyödyntämiseen?

Lue lisää


20.3.2018 Finnwatch: Julkisten hankintojen sosiaalinen vastuullisuus eteni ison harppauksen

Valtion hankkimien tietokoneiden tuotannossa edellytetään nyt yksityiskohtaisilla vaatimuksilla muun muassa pakkotyön kieltoa, järjestäytymisvapauden kunnioittamista sekä konfliktimineraalien käytön vähentämistä. Ihmisoikeuksia koskevia vaatimuksia on tulossa käyttöön myös kuntien kalustehankintoihin.

Lue lisää


16.3.2018 Sitra: Kunta, hoi! Viisi syytä lähteä Lapset-SIBiin

Vaikuttavat palvelut ja riskitön rahoitus yhdessä paketissa. Lapset-SIB on vielä maaliskuun ajan avoin kaikille kunnille.

Lue lisää


15.3.2018 Tutkapari podcast: Johda fiksusti - hankintaeurot tuottamaan vaikuttavuutta

Julkisella sektorilla on alettu nähdä hankinnat tehokkaana johtamisen työkaluna. Niillä voidaan lisätä esimerkiksi työllisyyttä tai resurssitehokkuutta. Mutta miten tämä käytännössä tehdään ja kenen työpanosta se vaatii?

Lue lisää


22.2.2018 Tutkapari podcast: Syödä pitää – miten ruokkia kansa ekologisemmin?

Tutkaparin toisessa podcastjaksossa keskitymme siihen, miten elintarvikehankinnoissa voidaan huomioida ympäristövaikutukset. Ruoka on suuri ympäristönkuormittaja ja meidän pitää syödä joka päivä. Miten tämän voisi tehdä ympäristöystävällisemmin?

Lue lisää


15.2.2018 Uusi opas tavarankuljetuspalveluiden hankintaan

Julkinen sektori hankkii merkittäviä määriä erilaisia kuljetuksia, kuten henkilökuljetuksia sekä tavarakuljetuksia. Motivassa on nyt yhteistyössä eri toimijoiden kanssa työstetty ohjeistus myös tavarankuljetuspalveluiden fiksuun hankintaan.

Lue lisää


6.2.2018 Vinkki: Miksi soijan käyttöä eläinrehuna tulisi vähentää?

Soijaa käytetään edelleen yleisesti siipikarjan ruokinnassa. Suurin osa Euroopassa käytetystä soijasta tuodaan Etelä-Amerikasta. Soijan viljely voi aiheuttaa esimerkiksi maankäytön muutoksia ja metsäkatoa.

Lue lisää


6.2.2018 Vinkki: Kotimainen broileri on aina salmonellavapaata

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa salmonellatartuntoja tavataan kansainvälisesti katsoen hyvin vähän.

Lue lisää


6.2.2018 Vinkki: Mitä siipikarjan jalkapohjatulehdusarviointi kertoo eläinten hyvinvoinnista?

Broilereiden hyvinvointia mitataan tarkistamalla jalkapohjien kunto teurastushetkellä eli jalkapohjatulehdusindeksillä.

Lue lisää


3.1.2018 Vantaa: Vantaan kaupungin tuore leipä valmistetaan 100 % kotimaisesta viljasta

Vantaan kaupunki on kilpailuttanut tuoreen leivän ja leipomotuotteiden hankinnan Vantaan kaupungin ja Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:n toimipisteille. Tuoreen leivän ja leipomotuotteiden toimittajaksi 1.1.2018 alkavaan sopimukseen valittiin Veraisen Leipomo Oy, jonka tuotteet valmistetaan 100 % kotimaisesta viljasta.

Lue lisää


2.1.2018 Sitra: Kohti Euroopan ensimmäistä EIB-ympäristörahastoa

MMM:n, YM:n ja Sitran asiantuntijat selvittävät tulosperusteisen ympäristörahaston perustamismahdollisuuksia. Potentiaaliset kohteet voisivat liittyä Saaristomeren ravinnepäästöjen ja kuntien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 4.5.2018