Ajankohtaista 2017

17.5.2017 10.45

Valmennusta vastuullisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden hankintaan

Motiva ja EkoCentria käynnistävät koko maan kattavan koulutuskiertueen vastuullista elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoista. Tule mukaan kuulemaan, miten voit edistää vastuullisten elintarvikkeiden käyttöä ja hankintaa omassa työssäsi. Katso paikkakunnat ja ilmoittaudu tilaisuuksiin!

Ruokapalveluilla on merkittävä rooli elintarvikeketjun vastuullisuuden kehittämisessä. Julkisen sektorin ammattikeittiöissä valmistetaan vuosittain yli 380 miljoonaa annosta, joten ruokapalveluiden tekemillä ruokalistasuunnittelun ratkaisuilla ja elintarvikehankinnoilla on kauaskantoiset vaikutukset aina ruoan alkutuotannosta lautaselle saakka.

Motiva julkaisi keväällä 2017 oppaan ja kriteerisuositukset, jotka auttavat julkisen sektorin toimijoita hankkimaan vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita. Opas on laadittu elintarvikehankintoja koskevan valtioneuvoston periaatepäätöksen käytäntöön viemiseksi.

Valmennustilaisuudet

Kriteerien jalkauttamiseksi maa- ja metsätalousministeriö käynnistää koko maan kattavan roadshown. Tämän ja ensi vuoden aikana järjestetään yhteensä 20 valmennustilaisuutta eri puolilla Suomea. Tilaisuuksissa Motivan ja EkoCentrian asiantuntijat perehdyttävät kriteereihin ja keinoihin, joilla elintarvikkeiden kotimaisuusastetta ja vastuullisuutta voi parantaa.

Valmennuksissa
  • tutustumme oppaisiin ja niiden vastuullisuuskriteereihin sekä perusteluihin
  • kuulet hyvistä esimerkeistä ja uuden hankintalain mahdollisuuksista
  • saat vinkkejä markkinavuoropuhelun käymiseen
  • pääsette keskustelemaan samaan pöytään tilaajien ja toimittajien kanssa.
 
Kenelle?
Tilaisuus on tarkoitettu maakunnan alueella toimiville hankkijoille, ruokapalveluvastaaville sekä elintarvikesektorin toimijoille.

Valmennus on maksuton.

Maakuntakohtainen kiertuekalenteri

Paikkakunta/Maakunta
Ajankohta
Järjestäjä
Oulu
23.5.2017
Motiva, EkoCentria
Pori
5.6.2017
EkoCentria
Tampere
29.8.2017
Motiva
Seinäjoki
20.9.2017
Motiva
Hämeenlinna
3.10.2017
Motiva
Jyväskylä5.10.2017Motiva
Hyvinkää
11.10.2017
Motiva
Rovaniemi
12.10.2017
EkoCentria
Kotka17.10.2017Motiva
Iisalmi
lokakuu 2017*
EkoCentria
Vaasa (ruotsinkielinen)
26.10.2017
EkoCentria
Webinaari ruotsinkielinen2.11.2017Motiva
Kajaani
1.11.2017
EkoCentria
Lappeenranta
syksy 2017*
Motiva
Mikkeli
syksy 2017*
EkoCentria
Turku
syksy 2017*
EkoCentria
Lahti
syksy 2017*
EkoCentria
ISS Palvelut
tammikuu 2018*
EkoCentria
Joensuu
tammikuu 2018*
EkoCentria
PK-seutu
kevät 2018*
Motiva
*Ajankohta vielä vahvistamatta.

Tervetuloa!

Lisätietoja
asiantuntija Elina Ovaskainen, elina.ovaskainen@motiva.fi
p. 09 6122 5066


Opas vastuullisten elintarvikkeiden hankintaan

Keväällä 2017 julkaistu opas auttaa julkisen sektorin toimijoita hankkimaan vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita. Opas on laadittu Valtioneuvoston kesäkuussa 2016 julkaiseman julkisten elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen arviointiperusteita koskevan periaatepäätöksen täytäntöönpanon tueksi.

Se sisältää suosituksia vastuullisuuskriteereistä ja hankintaohjeistusta seuraaville tuoteryhmille: Viljat, ravintorasvat ja -öljyt, kasvikset ja marjat, sianliha, siipikarja, kananamuna, kala, naudanliha sekä maito.

Tutustu oppaaseen>>




Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 25.9.2017