Ajankohtaista 2017

22.3.2017 12.00

Tutustu uuteen vastuullisten elintarvikehankintojen oppaaseen

Opas auttaa julkisen sektorin toimijoita hankkimaan vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita. Opas on laadittu Valtioneuvoston kesäkuussa 2016 julkaiseman julkisten elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen arviointiperusteita koskevan periaatepäätöksen täytäntöönpanon tueksi.

Opas sisältää suosituksia vastuullisuuskriteereistä ja hankintaohjeistusta seuraaville tuoteryhmille: Viljat, ravintorasvat ja -öljyt, kasvikset ja marjat, sianliha, siipikarja, kananamuna, kala, naudanliha sekä maito.

Oppaan suosituksia vastuullisuuskriteereiksi voidaan hyödyntää tarjouspyynnössä vähimmäisvaatimuksina, kokonaistaloudellisuuden vertailuperusteina tai sopimusehtoina.

Opas antaa myös vinkkejä markkinavuoropuheluun toimittajien kanssa, jotta tarjoajat pystyvät vastaamaan asetettuihin kriteereihin. Opas on laadittu laajassa yhteistyössä viranomaisten, tutkimuslaitosten, alkutuottajien, elintarvikealan yritysten, järjestöjen sekä hankintayksiköiden kanssa.


Oppaan_kansi_elintarvikehankinnatTutustu vastuullisuuskriteereihin >>

Lisätietoja:
asiantuntija Elina Ovaskainen, Motiva Oy, puh. 040 7749 390, elina.ovaskainen(at)motiva.fi

Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 5.1.2018