Ajankohtaista 2017

3.10.2017 13.40

Kysely: Hankintaanko teidän organisaatiossa kestävästi tuotettua puuta tai puupohjaisia tuotteita?

Metsäalan strategisen ohjelman puitteessa julkaistiin jo vuonna 2010 Suomen kansallinen puupohjaisten tuotteiden julkisten hankintojen politiikka, jonka yhtenä tavoitteena oli, että julkinen sektori toimii esimerkkinä muille hankkimalla puupohjaisia tuotteita laillisella, kestävällä ja käytännöllisellä tavalla. Mikä on tilanne tällä hetkellä? Vastaa ja voita!

Kysely hankinnoista - vastaa ja voita!

Oleellinen osa vastuullisuutta on tuotteiden ja niiden materiaalien arvoketjujen ja alkuperän tunteminen. Asettamalla vaatimuksia raaka-aineelle ja alkuperätiedolle julkiset hankintayksiköt voivat edistää kestävyyttä metsätaloudessa.

Motiva selvittää kestävästi tuotetun puupohjaisen materiaalien käyttöä julkisissa hankinnoissa. Kysely koskee julkisen sektorin hankkimia tuotteita, jotka on valmistettu puusta tai niiden yhtenä raaka-aineena on käytetty puuta.

Kyselyyn liittyvän työn tavoitteena on vuorovaikutteisessa yhteistyössä selvittää kestävää ja vastuullista puutuotantoa edistäviä julkisen sektorin hankintamalleja ja lisätä hankintayksiköiden tietoisuutta puupohjaisten tuotteiden vastuullisuudesta.

Kysely on suunnattu sekä päätoimisesti että muun työn ohessa hankintoja tekeville toimijoille. Kyselyyn vastaamisessa menee noin 5 minuuttia. Vastauksia käytetään selvitykseen, jossa kuitenkaan yksittäisen vastaajan tietoja ei julkaista. Voit välittää kyselyn eteenpäin myös kollegallesi.

Kysely

Toivomme vastauksia kyselyyn 11.10.2017 mennessä.
Linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/341BB88E1FE587FF.par

Vastaajien kesken arvomme Finnkinon elokuvalippupaketin (sis. kaksi lippua).


Lisätietoja kyselystä:

asiantuntija Elina Ojala, Motiva elina.ojala@motiva.fi

Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 5.1.2018