Ajankohtaista 2017

20.10.2017 8.50

Imatra: Imatran kaupunki tytäryhtiöineen siirtyi käyttämään EKOenergiaa

Imatra on toinen suomalainen kaupunki, joka avaa uusia uria ekologisen sähkön saralla. Imatran kaupunki sekä sen tytäryhtiöt Imatran YH-rakennuttaja Oy ja Imatran Lämpö Oy ovat siirtyneet käyttämään sertifioitua EKOenergian sähköä.

Imatran kaupunki sekä sen tytäryhtiöt Imatran YH-rakennuttaja Oy ja Imatran Lämpö Oy ovat siirtyneet käyttämään sertifioitua EKOenergian sähköä.

- Tästä eteenpäin me ostamme vain sellaista sähköä, joka on tuotettu ekologisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vesivoimaloiden osalta sähköä hankitaan vain sellaisista voimalaitoksista, joiden ympäristövaikutuksia on pienennetty esimerkiksi kalateiden avulla, vt. kaupungininsinööri Päivi Pekkanen sanoo.

Kaiken ekologisesti tuotetun sähkön hinnasta 10 senttiä megavwattitunnilta palautuu ilmastorahastoon, jolla tuetaan uusiutuvan energian tuottamista. EKOenergialla ei tueta vain uusiutuvan energian tuotantoa, vaan osa rahoista sijoitetaan paikallisen luonnon suojeluun.

Kaikki uusiutuva energia ei ole yhtä kestävästi tuotettua. EKOenergia on ainut kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle. EKOenergian tuottamisen ja myymisen kriteerit ovat tiukat. Suomessa niiden täyttymistä valvoo Suomen Luonnonsuojeluliitto.

Imatra on toinen suomalainen kaupunki, joka on sitoutunut EKOenergiaan. Ensimmäinen oli Lappeenranta. Etelä-Karjalaa voikin pitää tässä suhteessa edelläkävijänä.

- Olemme todella iloisia siitä, että Imatra valitsi EKOenergian. Kaupungit ovat ilmastotoimien kärkijoukoissa ja siksi Imatran esimerkki on valtavan tärkeä, kertoo EKOenergian ohjelmapäällikkö Steven Vanholme.

Yrityspuolella EKOenergia-sopimuksen ovat solmineet muun muassa Otava-konserni ja Finlayson.

EKOenergia on kaupungin strategian mukaista ympäristöystävällistä toimintaa. EKOenergia on luontainen jatkumo myös vireillä olevalle sähköautokokeilulle.

Kaupungin isoa kiinteistömassaa hallinnoivassa YH-rakennuttajissa EKOenergia koetaan tärkeäksi.

- Pyrimme lisäämään asiakasarvoamme siirtymällä käyttämään kestävän kehityksen periaatteella tuotettua sähköä, YH-rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo.

Samoilla linjoilla on Imatran Lämpö.

- Ekosähkön käyttö on osa Imatran Lämpö Oy:n ympäristövastuullista toimintaa, Imatran Lämmön toimitusjohtaja Vesa-Pekka Vainikka toteaa.


Lisätietoja:
Vt. kaupungininsinööri Päivi Pekkanen p. 020 617 4418, paivi.pekkanen@imatra.fi

Ohjelmapäällikkö, EKOenergia-ympäristömerkki Steven Vanholme p. 050 568 73 85, steven.vanholme@sll.fi

 


Lisää tietoa EKOenergiasta:

www.ekoenergia.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 5.1.2018