Ajankohtaista 2013

18.12.2013 Tekes: Kaupungit kaipaavat hankintoihinsa sparrausta ja hyviä esimerkkejä

Tekesin Huippuostajat- ja INKA-ohjelmat pureutuivat julkisten hankintojen kehittämiseen 9.12.2013 pidetyssä työpajassa. Paikalla oli parikymmentä suurimpien kaupunkien hankinnoista vastaavaa henkilöä.

Lue lisää


11.12.2013 Ilmianna taitava hankkija joulukuun loppuun mennessä!

Motiva etsii jälleen kestävien julkisten hankintojen edelläkävijöitä, jotka omassa hankintatoiminnassa huomioivat ympäristönäkökohtia tai ovat käyttäneet hankintamenettelyä kestävää tuotekehitystä edistävällä tavalla.

Lue lisää


11.12.2013 Tietopankki on uudistunut

Tietopankin ilme on uudistunut käyttäjäystävällisemmäksi. Tuoteryhmien kuvakkeet helpottavat tiedon hakua.

Lue lisää


4.10.2013 Hankintaohje selkeyttää kunnan ESCO-hankintaa

Ohjeessa keskitytään ensisijaisesti laajojen, useita kiinteistöjä koskevien hankkeiden kilpailutuksen eri vaiheisiin ja hankinnan periaatteisiin.

Lue lisää


19.9.2013 Kommentoi puukalusteiden julkisten hankintojen kestävyyskriteereitä

Motivan hankintapalvelu kokoaa kommentteja suomalaisilta sidosryhmiltä puukalusteiden kriteereihin.

Lue lisää


13.9.2013 Kestävä julkinen hankkija 2014 -edelläkävijäkilpailu käynnistyy

Viime keväänä palkittiin ensimmäistä kertaa kaksi julkista toimijaa kestävyyttä edistävistä hankinnoista, Toholammin Energia ja Jyväskylän kaupunki. Motiva etsii jälleen kestävien julkisten hankintojen edelläkävijöitä, jotka omassa hankintatoiminnassa huomioivat ympäristönäkökohtia tai ovat käyttäneet hankintamenettelyä kestävää tuotekehitystä edistävällä tavalla.

Lue lisää


13.9.2013 Nappaa vinkit talteen: Motivan hankintapalvelun uutiskirje 4/2013

Tuoreimmassa uutiskirjeessa on tarjolla tietoa onnistuneista hankinnoista, menovinkkejä tapahtumiin sekä Kestävä julkinen hankkija 2014 -edelläkävijäkilpailun lanseeraus.

Lue lisää


2.9.2013 Ekohankintaverkosto kokoontuu 26.9. Jyväskylässä – tule mukaan!

Ekohankintaverkosto kokoontuu 26.9. Jyväskylän kaupungintalolla. Päivän kantavana teemana on vastuulliset hankinnat.

Lue lisää


26.6.2013 13 esimerkkiä luovuudesta: IJI-hanke ravistelee luutuneita toimintamalleja

Julkisen sektorin toimijat omaksuvat uusia toimintamalleja ja asenteita siinä missä yksityinen sektorikin. IJI – Innovatiivisuutta Julkisiin Investointeihin -hanke perustettiin toimintatapojen muutosprosessin vauhdittajaksi ja se on jo osoittanut toimivuutensa.

Lue lisää


1.7.2013 Motivan hankintapalvelun Help desk lomailee heinäkuun

Motivan hankintapalvelun Help desk lomailee heinäkuun. Tästä johtuen vastausaika kysymyksiin on normaalia pidempi.

Lue lisää


12.6.2013 Ohjeita henkilökuljetusten hankintaohjeen soveltamiseen

Motiva julkaisi maaliskuun alussa ohjeen miten Lain ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioimisesta julkisissa hankinnoissa (1509/2011) asettamat velvollisuudet voidaan täyttää henkilökuljetuspalveluiden julkisissa hankinnoissa.

Lue lisää


5.6.2013 Onnistuiko hankinta?

Etsimme jatkuvasti esimerkkejä hyvistä hankinnoista ja hyvistä hankintakäytännöistä. Jos oma hankintaprojektisi onnistui erityisen hyvin ja siinä huomioitiin ympäristönäkökohtia, kerro siitä meille! Viestimme parhaista esimerkeistä eteenpäin sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Lue lisää


20.5.2013 Kuntatekniikka.fi: Valon kaupunki on vuoden kuntatekniikan saavutus

Suomen Kuntatekniikan yhdistys SKTY on valinnut vuoden 2013 kuntatekniikan saavutukseksi Jyväskylän kaupungin Valon kaupunki -hankkeen. Kunniamaininnat saivat Vantaan kaupunki ja Oulun Jätehuolto -liikelaitos

Lue lisää


20.5.2013 UM: Ulkoasiainhallinnon ympäristöstrategia ja -ohjelma julkaistu

Ulkoasiainhallinto on laatinut omaa toimintaansa koskevan ympäristöstrategian ja -ohjelman. Niiden avulla se ryhtyy suunnitelmallisesti toteuttamaan kestävää kehitystä edistävää toimintaa niin ulkoministeriössä Suomessa kuin Suomen ulkomaanedustustoissa maailmalla. Koko ulkoasiainhallinnon kattava ympäristöohjelma on laadittu vuosille 2013–2020.

Lue lisää


24.4.2013 Motiva kouluttaa: Ympäristönäkökohdat hankinnoissa

Motivan hankintapalvelu järjestää kaksi käytännönläheistä koulutusseminaaria vihreistä julkisista hankinnoista.

Lue lisää


24.4.2013 Motivan hankintapalvelun uutiskirje 2/2013 julkaistu

Motivan hankintapalvelun uutiskirje 2/2013 on julkaistu. Tuoreimmassa uutiskirjeessä on asiaa muun muassa uudistetusta EU-asetuksesta sekä Motivan loppukevään hankintakoulutuksesta.

Lue lisää


11.4.2013 Julkiset hankinnat – uudistamista vai byrokratiaa?

Sampsa Nissisen (Huippuostajat-ohjelma, Tekes) blogi 9.4.2013.

Lue lisää22.2.2013 Tule mukaan Ekohankintaverkostoon!

Ekohankintaverkosto on perustettu vuonna 2002 yhdeksän kaupungin toimesta. Verkosto on sittemmin laajentunut kaikkien julkisen sektorin hankkijoiden yhteiseksi verkostoksi. Verkoston tavoitteena on edistää julkisten hankkijoiden välistä yhteistyötä ympäristönäkökulmat huomioon ottavia hankintoja tehtäessä.

Lue lisää


21.2.2013 Tekes käynnisti Huippuostajat-ohjelman – Fiksuilla hankinnoilla innovaatiot nopeammin markkinoille

Tekesin uuden Huippuosaajat-ohjelman avulla luodaan markkinoita suomalaisten pk-yritysten uusille tuotteille ja palveluille. Ohjelmalla halutaan auttaa julkista ja yksityistä sektoria näkemään hankintojen merkityksen toiminnan ja palvelujen kehittämiselle sekä nostamaan hankintaosaamisensa uudelle tasolle. Ohjelman työnimi valmisteluvaiheessa oli Edelläkävijämarkkinat. Ohjelman tutkimushausta ilmoitetaan tarkemmin keväällä 2013.

Lue lisää


4.2.2013 Vastaa kyselyyn ympäristö- ja energiaratkaisujen haasteista

Innovatiivisilla ympäristöteknologiahankinnoilla on todettu olevan suuri rooli uusien ja kestävien ympäristö- ja energiaratkaisujen (Cleantech) kehittämisessä. Ympäristöteknologian kehittämiseen ja käyttöönottoon liittyy kuitenkin monia haasteita varsikin julkisen sektorin puolella.

Lue lisää


31.1.2013 Sanoista säästöihin! – Kestävien hankintojen vuosiseminaari

Siirry sanoista säästöihin! Tule kuulemaan, miten strategisista tavoitteista päästään konkreettisiin toimenpiteisiin ja saavutetaan säästöjä. Vuosiseminaari kokoaa yhteen kestävien julkisten hankintojen ammattilaiset Suomessa.

Lue lisää


24.1.2013 Vihreän talouden ja cleantech-ratkaisujen edistämisestä pyydetään lausuntoja

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä ympäristöministeriö ovat yhdessä valmistelleet linjauksia siitä, miten muun muassa julkisilla hankinnoilla, taloudellisella ohjauksella sekä toimintamalleja kehittämällä voidaan vähentää ympäristöhaittoja, edistää cleantech-ratkaisujen kaupallistamista ja innovaatioita sekä luoda työpaikkoja. Valtion ja kuntien tulee näyttää esimerkkiä sekä luoda edellytyksiä kestävämmille uusille ratkaisuille.

Lue lisää


16.1.2013 Innovatiiviset ja kestävät rakennushankinnat -opas ja hyvien käytäntöjen esimerkkejä

SCI-Network tuo yhteen innovatiivisia ja kestäviä rakennushankintoja tekevät viranomaiset. Verkosto on tuottanut kaksi julkaisua, jotka toimivat ohjeina julkisissa rakennushankinnoissa.

Lue lisää


3.1.2013 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri - Ympäristö vahvasti mukaan hankintoihin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä tiedostetaan omasta toiminnasta aiheuttava ympäristökuormitus. Se halutaan pitää mahdollisimman pienenä, joten hankintoja ohjaa vahvasti keväällä 2012 laadittu hankintaohjeen ympäristöliite.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 27.8.2014