uusiutuva energia
Ajankohtaista

20.6.2017 Miten voit huomioida energia- ja ympäristövaikutukset julkisissa ajoneuvo- ja kuljetuspalveluhankinnoissa?

Motiva on julkaissut päivitetyt ohjeet energia- ja ympäristövaikutusten huomioon ottamiseen julkisissa ajoneuvo- ja kuljetuspalveluhankinnoissa. Ohjeet löytyvät henkilö- ja pakettiautojen, henkilökuljetuspalveluiden sekä joukkoliikenteen hankintoihin.

Lue lisää

5.6.2017 Päivitetty opas sosiaalisesti vastuullisiin hankintoihin

Työ- ja elinkeinoministeriön 1.6.2017 julkaisema Opas sosiaalisesti vastuullisiin julkisiin hankintoihin kuvaa käytännön esimerkkien avulla, miten sosiaaliset näkökohdat voidaan ottaa huomioon hankinnan eri vaiheissa.

Lue lisää

30.5.2017 Telaketju-verkostolta voi tilata poistotekstiiliä erilaisiin tarpeisiin

Telaketju-verkosto edistää poistotekstiilin hyödyntämistä Suomessa. Hankekokonaisuudessa luodaan ratkaisuja sekä keräykseen ja lajitteluun että lajitellun materiaalin jatkojalostukseen ja tuotekehitykseen. Telaketju toimii sateenvarjona erilaisille hankkeille ja tarjoaa yhteistyöareenan ja tiedonjakokanavan eri toimijoiden välille.

Lue lisää

17.5.2017 Valmennusta vastuullisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden hankintaan

Motiva ja EkoCentria käynnistävät koko maan kattavan koulutuskiertueen vastuullista elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoista. Tule mukaan kuulemaan, miten voit edistää vastuullisten elintarvikkeiden käyttöä ja hankintaa omassa työssäsi. Katso paikkakunnat ja ilmoittaudu tilaisuuksiin!

Lue lisää

5.5.2017 Joutsenmerkki: Opas ympäristömerkin käyttämiseen julkisissa hankinnoissa julkaistiin

Uusi hankintalaki tarjoaa hyvät mahdollisuudet ympäristönäkökohtien ja ympäristömerkkien huomioimiseen julkisissa hankinnoissa. Ympäristömerkintä on julkaissut oppaan, jossa kerrotaan, miten ympäristömerkit – Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki – voi käytännössä huomioida.

Lue lisää


Sivua päivitetty viimeksi 27.7.2017