uusiutuva energia
Ajankohtaista

7.11.2017 Kommentointipyyntö: Kriteerit kestäviin tavarankuljetuspalveluiden hankintoihin

Motiva kehittää julkisen sektorin hankintayksiköiden käyttöön ohjetta ja kriteerisuosituksia energia- ja ympäristövaikutusten huomioon ottamisesta julkisissa tavarankuljetushankinnoissa. Pyydämme nyt kommentteja kriteerien käytettävyydestä.

Lue lisää

20.10.2017 Imatran kaupunki tytäryhtiöineen siirtyi käyttämään EKOenergiaa

Imatra on toinen suomalainen kaupunki, joka avaa uusia uria ekologisen sähkön saralla. Imatran kaupunki sekä sen tytäryhtiöt Imatran YH-rakennuttaja Oy ja Imatran Lämpö Oy ovat siirtyneet käyttämään sertifioitua EKOenergian sähköä.

Lue lisää

20.10.2017 Valonia: Ruoantuottajien tarjoustaidoilla kuntiin lisää lähiruokaa ja ravinnekiertoa

Ruoantuottajien tarjoushalua ja -osaamista julkisiin elintarvikehankintoihin kehitetään Varsinais-Suomessa. Tavoitteena on parantaa ruoantuottajien keskinäistä yhteistyötä tarjousten suunnittelussa ja valmistelussa, kannustaa tuottajia tuotekehitykseen sekä lisätä julkisen sektorin asiakkuuden arvostusta.

Lue lisääTiedotteet

20.11.2017 Motiva: Sipoon kunta panostaa ilmastotyöhön

Sipoossa edistetään ympäristö- ja ilmastoasioita monella rintamalla. Motivan kuntakiertue pyörähti kunnassa 20. marraskuuta kertomassa uusiutuvan energian ja viisaan liikkumisen ajankohtaisista teemoista.

Lue lisää

20.11.2017 Kymmenen kuntaa sitoutuu kiertotalouden edelläkävijöiksi

Kymmenen suomalaista kuntaa, Ii, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Porvoo, Riihimäki, Rovaniemi, Turku ja Vantaa, on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin. Ensimmäisenä kuntaverkostona ne aikovat toteuttaa valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteet kierrättämällä vähintään 55 prosenttia yhdyskuntajätteistä, hyödyntämällä materiaalina vähintään 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteistä sekä vähentämällä jätemäärää vuoteen 2020 mennessä vuoden 2000 tasolle.

Lue lisää

20.11.2017 TEM: EU:n komissio on julkaissut laajan aloitteen julkisten hankintojen vaikuttavuuden lisäämiseksi

EU:n komissio on julkaissut julkisiin hankintoihin liittyen aloitteen, jonka mukaan julkisten investointien vaikutuksia lisätään tehokkailla ja ammattimaisilla hankinnoilla. Osana aloitetta komissio on julkaissut luonnoksen oppaaksi innovatiivisten hankintojen edistämisestä, ja avannut sen osalta julkisen kuulemisen, joka jatkuu 31.12.2017 saakka.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 20.11.2017