uusiutuva energia
Ajankohtaista

15.9.2017 YM: Fiksun julkisen rakentamisen kuntakiertue käyntiin lokakuussa

Hankintalaki, erilaiset urakkamuodot, suunnittelupalvelujen hankinnat, vähähiilinen julkinen rakentaminen ja RTS-ympäristöluokitus. Julkisen rakentamisen parempaan laatuun tähtäävät työvälineet tehdään nyt paremmin tunnetuiksi. Tervetuloa ympäristöministeriön, Kuntaliiton, Rakennustiedon ja RAKLIn yhteiselle kuntakiertueelle 2017–2018.

Lue lisää

8.9.2017 Webinaari kuntapäättäjille 26.9. vastuullisista julkisista hankinnoista

Joutsenmerkki, EU-ympäristömerkki, Reilu kauppa ja Luomu järjestävät webinaarin kaupungin- ja kunnanvaltuutetuille tiistaina 26.9. klo 16-17.

Lue lisää

18.8.2017 Valmennuskiertue vastuullisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden hankintaan

Motiva ja EkoCentria käynnistävät koko maan kattavan koulutuskiertueen vastuullista elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoista. Tule mukaan kuulemaan, miten voit edistää vastuullisten elintarvikkeiden käyttöä ja hankintaa omassa työssäsi. Katso paikkakunnat ja ilmoittaudu tilaisuuksiin!

Lue lisääTiedotteet

22.9.2017 Reilu Kauppa: Kunnat hankkivat tietämättään lapsityöllä tehtyjä tuotteita - järjestöiltä opas vastuullisten hankintojen tekemiseen

Tänään julkaistaan julkisille hankkijoille suunnattu Vinkkejä vastuullisten kehitysmaahankintojen tekemiseen -opas. Taustalla on 15 eettistä kuluttamista sekä lasten ja työntekijöiden oikeuksia ajavaa suomalaisjärjestöä.

Lue lisää

18.9.2017 Lappeenranta testaa autojen vertaisvuokrauspalvelua ensimmäisenä kaupunkina Suomessa

Lappeenranta lähtee ensimmäisenä kaupunkina Suomessa jakamaan kaupungin omistamia autoja. Käytännössä kaupunki laittaa aluksi 5–10 vajaakäyttöistä autoaan kuntalaisille vuokrattavaksi Shareit Blox Car -palveluun 20. syyskuuta 2017 alkaen.

Lue lisää

15.9.2017 YM: Uudet vähähiilisyyden kriteerit pilottikäyttöön julkisissa rakennushankkeissa

Rakentaminen ja rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Jotta Suomi voi saavuttaa kansalliset ja kansainväliset ilmastotavoitteensa, myös rakennussektorin päästöjä on saatava alas. Ympäristöministeriö on tänään julkaissut kattavan ohjeistuksen ja kriteerit vähähiiliseen rakentamiseen. Uudet työvälineet otetaan ensin pilottikäyttöön julkisissa rakennushankkeissa.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 25.9.2017